2016. április 26., kedd

Tejfölös-medvehagymás gombapaprikás.



Igyekszem minden olyan magyar ételbe becsempészni a medvehagyma kellemesen pikáns fokhagymára emlékeztető ízét.Szerintem nagyon illik ehhez az ételhez, csak ajánlani tudom!
Már kétszer is főztem belőle, mert a család imádja.




Hozzávalók:

25 dkg csiperke gomba
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek vágott medvehagyma
1 ek vágott petrezselyemzöld
1 tk fűszerpaprika
1 kk kakukkfű
só ízlés szerint
3 ek  tejföl
1 ek liszt
3 ek olaj
1 kevés bors frissen őrölve
1 kisebb kosszarvú paprika enyhén csípős

Elkészítése:

Az olajon lepirítjuk a felkockázott hagymát,és a fokhagymát,majd a szeletelt gombát.Fűszerpaprikával,és az ízesítőkkel megszórjuk,majd kevés vízzel felöntjük. A zöldpaprikát is belevágjuk. A zöldekkel megszórjuk,és 10 percig főzzük. A tejfölbe keverjük a lisztet, és besürítjük vele a gombapaprikást.1-2 perc kevergetés, és készen is van. Nokedlival tálaljuk.