2017. február 6., hétfő

Töltött császárhús joghurtos uborkával burgonyagombóccal.



A kalsszikus töltött császárt sokszor készítem el.
Ennek az oka, hogy nagyon szeretjük, és olcsó hétköznapi ebédnek számít.
A Spar üzleteiben kapható kötözött császárhús tökéletes választás hozzá. Mindíg ott vásárolok, mert gazdaságos, friss és olcsó. Na ez nem a reklám helye, de ez az igazság.Nekünk bevált, vidéken élünk, és ez van a legközelebb is hozzánk.


HOZZÁVALÓK

1 kg kötözött sovány császárhús (Spar)-ban kapható)
2 szál sütnivaló kolbász
Sertéssült fűszerkeverék
2 dl száraz fehérbor jóminőségű 

ELKÉSZÍTÉS:

    1. A megtisztított húst középen kitágítom, hogy a tölteléknek legyen helye. A kötözött császárhúst a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül, hogy azt levennénk róla. A kolbászt meleg víz alatt megmosom, és a bélből könnyen kinyomom a húst.
    2. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a császárhús belsejét egy kanál segítségével. Ezután eligazítom a hálót rajta, és fűszersóval bedörzsölöm. Úgy 1 órát hagyom állni, hogy a fűszer jól átjárja a húst.
    3. A sütőt 200 fokra előmelegítem.Teflon tepsibe teszem a húst, és felöntöm fehér félszáraz borral. Fóliával letakarva a sütőbe teszem, és 2 órát sütöm 150 fokon. A húst megfordítottam félidőben. Joghurtos uborkasalátával, ami tzatziki, és vajas burgonyagombóccal kínálom.
    4. A maradékot hidegen elfogyaszthatjuk reggelire jóízűen!