2015. augusztus 19., szerda

Sajtkrémleves.


Ha gyorsan elszeretnénk készülni az ebéddel, akkor ajánlom ezt a nagyon finom sajtkrémlevest.Igazán nem igényel különösebb hozzáértést.Én mindíg tartok a hűtőben,de még a mélyhűtőben is sajtokat legalább 3 félét.Előfordul,hogy még ennél is többet.Így nem okoz gondot  ha valamihez éppen sajt kell.A hétköznapi rohanás mellett erre jut ideje a sietős háziasszonyoknak. A melegben is jól esik egy kis kényeztető sajtkrémleves.






Hozzávalók:

3 féle sajt,kb 25 dkg, Karaván, vagy Füredi füstöltsajt,Trapistasajt, vagy Mozzarella

1 ek liszt,

1 mokkáskanál frissen őrölt szerecsendió,

1 liter zöldségalaplé,

2 dl főzőtejszín,

frissen őrölt fehérbors,

3 dkg vaj.

1 ek metélőhagyma

Elkészítés módja:

A sajtokat felkockázzuk,

Egy edényben olvasszuk fel a vajat,és és szórjuk rá a lisztet.Nagyon enyhén világosra pirítsuk.Ezután a sajtot adjuk hozzá,majd ha felolvadtak, fűszerezzük meg,és öntsük fel az alaplével.Forraljuk fel,és botmixerrel dolgozzuk össze homogén állapotúvá.A tejszínt keverjük bele,és metélőhagymával kínáljuk.