2017. március 11., szombat

Karamellás eckler fánk.



A barna nádcukorból készült karamell a hozzávalókkal megolvasztva nem tud megkeményedni, és kiválóan alkalmas öntetnek is. Aki viszont nem kedveli a túl ropogóst, az meg fog lepődni, mert inkább puhább lesz a hűtéstől. Jó étvágyat hozzá.



Hozzávalók

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 tojás
  • 2 db tojássárgája

A töltelékhez

  • 1 csomag 2-1 ben instant kávépor
  • 5 dl édes habtejszín
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek. cukor

A tetejére

  • 3 ek. barnacukor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. víz

Díszítésnek

  • Pörkölt manduladarabok


Elkészítés

A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük, sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki! A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forralni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk. A kávékrémmel megtöltjük a fánkokat, és a tetejére meg a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét. A barna cukrot a citromlével, 1 ek. vízzel feltesszük forralni, és akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.

Tálalás

8 db lett belőle.