2017. január 13., péntek

Frankfurti krémleves füstölt virslivel


Annyira szeretjük a krémleveseket, hogy már megszállottja lettem ennek az ételféleségnek. Igazán ízletes így ez a leves, mivel nem tartalmaz lisztet, habarást, meg effélét. Turmix kell hozzá, és kevés görög joghurt a tetejére. Kicsit másképpen készül, de ettől még ugyanolyan íze marad, mint a régi klasszikus változatának.


Hozzávalók:

1 kisebb kelkáposzta
3 ek olaj
3 db burgonya
2 kisebb sárgarépa
1 db hagyma
1 kk majoranna
só,bors
1,5 liter húsalaplé, vagy húsleveskocka 1 db
1 tk pirospaprika
6 db füstölt virsli
2 dl  görög joghurt

Elkészítése:

A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát, és a csíkokra vágott káposzta felét. Kissé átpirítjuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük. Felöntjük a húsalaplével, vagy a leveskockát meleg vízben feloldjuk, és 1,5 liter vízzel felengedjük. A burgonyát félidőben adjuk hozzá főzés közben. A maradék kelkáposzta csíkokat vajon átpirítjuk kevés vízzel puhára pároljuk, és újra lesütjük. Amikor kész sózzuk kicsit, és félretesszük. A kész leveshez akkor adjuk, ha már a leves felét leturmixoltuk. Ekkor kerül bele a karikára vágott virsli, egyet forralunk rajta, és  hozzá adjuk a sült, párolt kelkáposztát. Joghurttal kínáljuk. Aki szereti a csípős ízeket csilipehellyel is megszórhatja,nagyon finom lesz tőle, és pikáns!

Baconba sütött borjú fehérpecsenye.



Mivel karácsony egy évben csak egyszer van, így nem sajnálom a finom falatokat az asztalra varázsolni. Hihetetlen, de lehet kapni ezt a nemes húst az ünnepek táján. Egyszerűen készítettem el, de sajnos a kép nem sikerült túl jól ezért elnézést kérek. A hús, viszont tökéletes lett.Minden ilyen alkalomra más-más étel készül a konyhámban.a kiváncsiság hajt, de az nagyon.Az unokáimnak annyira ízlett, hogy  a képet el is felejtettem.Nem ünnepi tálalás, mert két ünnep között fogyasztottuk ebédre.




Hozzávalók:

80 dkg borjú fehérpecsenye
20 dkg húsos szeletelt baconszalonna
só, bors
1 dl száraz fehérbor
2-3 ek olívaolaj
Tepsi, fólia

Köretnek: Zöldséges párolt rizs.

Elkészítése:

A húsról letisztítjuk a felesleges inakat. Megmossuk, és szárazra töröljük.Sózzuk, borsozzuk, éa olívaolajon mindkét oldalára kérget sütünk egy serpenyőben. Ezután a bacont egymás mellé rétegesen lefektetjük, és ráhelyezzük a húst. Feltekerjük a baconba. Tepsibe helyezzük, és megöntözzük kevés olíva olajjal. Béleljük ki a tepsit alufóliával, akkor sokkal porhanyósabb lesz a hús.A bort aláöntjük, és letakarjuk  atetejét is fóliával. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük 160 fokon. levesszük a fóliát róla, és ellenőrizzük a húst. Ha már puha, akkor süssük fólia nélkül, és rövid idő után kivesszük, majd letakarva pihentetjük 20 percig. Azután szeleteljük. Bármilyen párolt rizs, vagy bourgonya köret illik hozzá.

Sajtos cukkinis -sonkás tekercsek.

Ha nincs sok időnk, de mégis tálalni szeretnénk vedégeinknek, vagy családtagjainknak vacsorára, vagy uzsonnára, akkor ezt a nagyon finom, és laktató partyfalatkákat ajánlom.









Hozzávalók:
 1 csomag leveles tészta tekercs (Lidl)
A kisdoboz natúr szendvicskrém fele.
10 dkg sörsonka ( lehet bármilyen)
10 dkg füstölt körszeletes Mozzarella ( lehet bármilyen)
1 db saláta cukkini
morzsolt oregánó
frissen őrölt bors
1 tojás a kenéshez
10 dkg reszelt mozzarellasajt (Lidl-ben kapható)

Elkészítés módja:

1. A kiterített leveles tésztát egyenletesen megkenem szendvicskrémmel, egy kenőkéssel egyenletesen.( Lidl) Ráterítem a sonka  majd a  cukkini csíkokat hosszában, amelyeket széles hámozóval lehet vékonyra szelni . Megszórom oregánóval, és kevés frissen őrölt feketeborssal. A sajtszeleteket, majd a tészta hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük.
2. Fogunk egy éles kést, a tekercset 15 egyforma darabra vágjuk, és azokat vágott felére állítva az előzetesen szilikon lappal kibélelt sütőlapra helyezzük egymástól kellő távolságra.
3.A tojást felütjük, és felverjük. A tekercseket körbekenjük, majd a reszelt mozzarellával a tetejét megpakoljuk.
4. 180 fokos légkeveréses sütőben  kb 20 perc alatt készre sütjük. 
Frissen a legfinomabb!