2017. január 13., péntek

Frankfurti krémleves füstölt virslivel.


Annyira szeretjük a krémleveseket, hogy már megszállotja lettem ennek az ételféleségnek. Igazán ízletes így ez a leves, mivel nem tartalmaz lisztet, habarást, meg effélét. Turmix kell hozzá, és kevés görög joghurt a tetejére. Kicsit másképpen készül, de ettől még ugyanolyan íze marad, mint a régi klasszikus változatának.


Hozzávalók:

1 kisebb kelkáposzta
3 ek olaj
3 db burgonya
2 kisebb sárgarépa
1 db hagyma
1 kk majoranna
só,bors
1,5 liter húsalaplé, vagy húsleveskocka 1 db
1 tk pirospaprika
6 db füstölt virsli
2 dl  görög joghurt

Elkészítése:

A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát, és a csíkokra vágott káposzta felét. Kissé átpirítjuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük. Felöntjük a húsalaplével, vagy a leveskockát melegvízben feloldjuk, éa 1,5 liter vízzel felengedjük. A burgonyát félidőben adjuk hozzá főzés közben. A maradék kelkáposzta csíkokat vajon átpirítjuk kevés vízzel puhára pároljuk, és újra lesütjük. Amikor kész sózzuk kicsit, és félretesszük. A kész leveshez akkor adjuk, ha már a leves felét leturmixoltuk. Ekkor kerül bele a karikára vágott virsli, egyet forralunk rajta, és  hozzá adjuk a sült, párolt kelkáposutát. Joghurttal kínáljuk. Aki szereti a csipős ízeket csilipehellyel is megszórhatja,nagyon finom lesz tőle, és pikáns!