2016. június 25., szombat

Tejszínes lazacragu sacchettinivel



A mediterrán hangulatról ezúttal a sacchettini, a kapribogyó gondoskodik, és persze olívaolajjal dolgozunk, kiegészítve friss vágott kaporral, mely kiemeli a hal karakterét. Könnyed, és remek hangulatú recept!








Hozzávalók:

40 dkg vadlazacfilé
1 szál póréhagyma
1 csokor vágott friss kapor
2 dl tejszín
3 dl száraz fehérbor
őrölt bors
1 kis üveg száras kapribogyó
2 ek olívaolaj
sűrítéshez :1 tk étkezési keményítő

Elkészítési módja:

A lazacot 2 cm-es kockákra vágjuk.
A póréhagymát felkarikázzuk,majd a lazac kockákkal olívaolajon egy serpenyőben összepirítjuk.
Ízesítjük sóval őrölt borssal majd felengedjük fehérborral. Hozzátesszük a vágott kaprot.
Pár percig forraljuk majd a tejszínbe keverjük a keményítőt és besürítjük vele a ragunkat.
Mielőtt elkészülne a kapribogyót a szárától tisztítsuk meg és gazdagítsuk egy evőkanállal belőle a lazac ragut.
2-3 perc forralás után tálalhatjuk is az ízletes lazac ragut,a kedvenc olasz töltött tésztánkkal ebben az esetben rikottával töltött sacchettinivel.
Aki szereti reszelt parmezánnal is megszórhatja.