2016. április 9., szombat

Házassági évfordulóra torta.


Mit is mondhatnék, kedves látogatóimnak, hogy eljött ennek is az ideje! Megérkeztünk a rubintlakoldalomhoz. 40 év a házasságban nagy idő! Göröngyös, kegyetlen, sok szenvedés, öröm!
Sajnos nem csaptunk semmi lagzit, mert nem olyanok a körülményeink, mint másoknak gondolom sokkal nagyobb a család, az összejövetelek. Mi a párommal egy kiruccanásra Olaszország legszebb részére indulunk júliusban  San Marino, Nápoly-öbölbe, a Tirrén-tenger festői partszakaszára.Ezután a Vezúv, majd Pompei és Herculánium ásatásaival . Capri, Anacapri szigetére ami a világ egyik legszebb szigete hajózunk át. Positano-Amalfi- Ravello útvonalon , és a Sorrentoi öböl. Ez lesz a mi nászutunk, és ezzel ünnepeljük meg az évfordulónkat.Nekünk ez a legnagyobb boldogság ennyi hosszú fáradtságos év után. Ha eljön az ideje beszámolok majd az utunkról is. Imádom Olaszországot és alig várom már, hogy útra keljünk!

A tortánkat a magam kis ügyetlen kezével készítettem, sajnos nem volt rá vendég.Így alakult.








Kókuszos- pisztáciás csokis keksztekercs.

A klasszikus keksztekercset talán még az Édesanyám idejéből szerettem meg,mivel nagyon olcsón el lehetett készíteni.A darált kekszet összedolgozta mindenféle finomsággal,majd kókuszos-cukros margarinnal megkenve feltekerve a hűtőbe tette becsomagolva.Minden hétvégén ez volt a legtöbbször a deszertünk.Mostanság is sokan készítik,és főleg lakodalmakra.Én most egy kicsit dúsítottam  holmi drágább összetevőkkel, és hát nem tagadja meg a módját a drágaságnak, mert roppant ízletesre sikeredett!










Hozzávalók a tésztához:

50 dkg háztartási keksz darálva
15 dkg barna nádcukor
15 dkg darált mandula
2 dl erős kávé
1 dl amaretto likőr
2 ek holland kakaópor
5 dkg reszelt tejcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor

krém:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
2 csomag vaníliáscukor
1 dl bourbon whiskey
1 ek tört zöld pisztácia nem sózott natúr (Brontei)

Elkészítése:

25 perc, hűtés 2 óra.

A darált kekszhez hozzáadjuk az összes anyagot,és tésztát gyúrunk belőle.
Két folpack fólia között kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap alakúra.Megszórjuk kókuszreszelékkel,és
átfordítjuk a másik oldalára óvatosan.Ha repedezne igazítsuk ki,nem olyan vészes.A krémhez a vajat szobahőmérsékletűre puhítsuk meg, és keverjük habosra a cukorral, és az ízesítőkkel. Kenjük meg vele a kinyújtott kekszet, szórjuk rá a pisztáciát, majd tekerjük fel a fóliával szorosra.Igazítsuk hengeresre,és tegyük a hűtőbe dermedni.Tálcára téve könnyen szeletelhető ha eltávolítottuk a fóliát.