2016. április 9., szombat

Kókuszos- pisztáciás csokis keksztekercs.

A klasszikus keksztekercset talán még az Édesanyám idejéből szerettem meg,mivel nagyon olcsón el lehetett készíteni.A darált kekszet összedolgozta mindenféle finomsággal,majd kókuszos-cukros margarinnal megkenve feltekerve a hűtőbe tette becsomagolva.Minden hétvégén ez volt a legtöbbször a deszertünk.Mostanság is sokan készítik,és főleg lakodalmakra.Én most egy kicsit dúsítottam  holmi drágább összetevőkkel, és hát nem tagadja meg a módját a drágaságnak, mert roppant ízletesre sikeredett!










Hozzávalók a tésztához:

50 dkg háztartási keksz darálva
15 dkg barna nádcukor
15 dkg darált mandula
2 dl erős kávé
1 dl amaretto likőr
2 ek holland kakaópor
5 dkg reszelt tejcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor

krém:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
2 csomag vaníliáscukor
1 dl bourbon whiskey
1 ek tört zöld pisztácia nem sózott natúr (Brontei)

Elkészítése:

25 perc, hűtés 2 óra.

A darált kekszhez hozzáadjuk az összes anyagot,és tésztát gyúrunk belőle.
Két folpack fólia között kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap alakúra.Megszórjuk kókuszreszelékkel,és
átfordítjuk a másik oldalára óvatosan.Ha repedezne igazítsuk ki,nem olyan vészes.A krémhez a vajat szobahőmérsékletűre puhítsuk meg, és keverjük habosra a cukorral, és az ízesítőkkel. Kenjük meg vele a kinyújtott kekszet, szórjuk rá a pisztáciát, majd tekerjük fel a fóliával szorosra.Igazítsuk hengeresre,és tegyük a hűtőbe dermedni.Tálcára téve könnyen szeletelhető ha eltávolítottuk a fóliát.