A palacsintás változat, már megjelent,így én is megsütöttem,hiszen ezt a finom desszertet ki nem hagytam volna! Abbahagyhatatlan, annyira finom! Ebből az adagból nekem 8 db palacsinta lett 24 cm-es átmérőjű a palacsinta sütőm.Akinek kisebb,annak 10 db is kijöhet.
150 g liszt
20 g kakaópor holland sötét
1 csipet só
1 tk kristálycukor
3 db tojás
400 ml tej
20 ml olaj
1 mk sütőpor
500 g mascarpone
40 g porcukor
10 g vaníliás cukor
A sziruphoz:
2 adag presszókávé
2 ek mandulalikőr Amaretto
14 db babapiskóta
A tetejére:
1 ek kakaópor szitálva
Elkészítés
A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és habverővel jól kikeverjük. Ha szükséges, átszűrjük,de nekem soha nem kellett még.Egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajjal megkenjük az alját.
A töltelékhez a mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. A presszókávékat egy tálba öntjük. Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, 2 db, likőrös kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük.
Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.Másnapra is hagyhatunk,mert nagyon finom marad a tésztája ha letakarva tesszük hideg helyre.