Hozzávalók
- 3 db édesburgonya közepes méretű kb 50 dkg
- 3 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg fekete olajbogyó magozott
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 ek méz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk római kömény őrölt
- 0.5 csok petrezselyemzöld
- 0.5 db narancs
- só
- bors
- csilipor,vagy pehely
Elkészítés
- 1. lépés
Az édesburgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A burgonyával, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe,vagy zsírpapírral bélelt sütőtepsibe rakjuk.
- 2. lépés
Az olajat összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, az őrölt római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel. Belefacsarjuk a narancs levét, majd sóval, borssal és csiliporral ízesítjük. A fűszeres olajat a zöldségekre locsoljuk. 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül további 35-40 percig.