Hozzávalók
- 1 db 1,30 dkg-os füstölt főtt csülök
- 1,5 kg savanyú káposzta (házi,a legjobb)
- 1 ek füstölt fűszerpaprika őrlemény
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek kacsazsír
- 1 liter füstölt hús alaplé (A csülök ebben főtt) (hagyma,bors,fokhagyma+ a füstölt hús íze,ami remek íz)
- 1 szál füstölt kolbász jófajta (Bogádi)
- 1 kk őrölt chili pehely
Elkészítés
- 1. lépés
A hagymát apró kockára vágjuk,és a zsíron dinszteljük meg,majd a fűszerpaprikával színezzük szép pirosra,akár a pörkölt alapot,és felöntjük a füstölt alaplével.A káposztát nálam nem kellett kimosni, mert házi készítésű,és pont megfelelő a savanyúsága, hozzáadjuk, keveset borsozzuk,és főzzük puhára lefedve takarékon.(A receptjeim között megtalálható a leírása ennek is).Más ízesítés nem szükséges,mert a káposztába,és a füstölt lébe minden íz megtalálható!
- 2. lépés
A kolbászt karikázzuk fel,és dobjuk a káposztára,ízesítjük a chilivel.A füstölt csülköt előző nap főzzük meg,és így már a darabolt csontmentes hús felét is adjuk a káposztába. (Aki szeretné tegye bele mindet.)Én csak a felét használtam fel,mert kettőnknek sok lett volna.A másik feléből korhely leves lesz szilveszterre.)Ha elkészült ami még 20 perc rotyogtatás középlángon.Tálaljuk tejföllel,és jófajta kenyérkével.Jó étvágyat hozzá,és boldog ünnepeket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése