2015. március 6., péntek

Húsvéti Malakoff torta.

Ez egy kicsit hamis Malakoff torta.de majdnem olyan,mint az eredeti.
Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt.
Ha nagy a család, akkor érdemes kettőt készíteni belőle. Én csak az egyik felét használtam fel a piskótának.







Hozzávalók

3 db tojás
3 ek. liszt
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek. víz
1 tk. sütőpor
1 tojásformájú tortaforma vagy keret 24 cm átmérővel
A krémhez
1/2 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
4 dl tej
6 db babapiskóta
3 dkg mandulapehely
narancshéjcsíkok (1 db narancsból)
2,5 dl tejszín
2 tk. porcukor
2 dl presszó kávé
3 ek. jamaikai rumaroma
A díszítéshez
4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
Elkészítése:
A piskótát megsütjük az alapanyagokból, és ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle. Kettévágtam, és félre tettem az egyik felét. A kávéba belekevertem az aromát, és a piskótákat egyenként megmártottam benne. Elosztottam a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felvertem. A piskótára kentem, majd a hűtőbe dermedésig hűtöttem. A tejszínből, és a cukorból habot vertem, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítettem, majd a félbevágott babapiskótával díszítettem. Megszórtam mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, és díszítjük a piskóta mentén. Behűtve tálaljuk.