2017. október 4., szerda

Római köményes húsgombócok spenótos curryvel

Mindössze 45 perc az elkészítése ennek az ételnek. Tudom sokan viszolyognak a spenóttól, de szerintem ha ezt elkészíti valaki, akkor más véleménnyel lesz. Az indiai fűszereket sem kedvelik sokan, de érdemes az új ízekkel egy kicsit incselkedni, netán beugrik valami a múltunkból is, mikor nagyanyáink igenis szerették a fűszereket szorgalmasan gyűjtögetni, és szárogatták a gerenda alatt.
Jómagam bizony mindent kipróbálok, mert egyszer él az ember, és igenis meg kell a gasztronómiát ismernünk valamilyen szinten.  Nálunk imádták ezt az ételt, főleg, mert a kertemben megterem az új-zélandi spenót hatalmas mennyiségben, és pénzünkbe sem kerül.






Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál frissen tört római kömény
1 teáskanál chilipehely
olaj a sütéshez
50 dkg új-zélandi spenót
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál csípős curry fűszerkeverék
só, frissen őrölt bors
2 dl főzőtejszín, kevés citromlé

Elkészítési mód:

A húsgombócokhoz dolgozzuk össze a darált húst, két gerezd zúzott fokhagymával,
az őrölt római köménnyel, sóval, borssal és chillivel.
Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk kis húsgombócokat a masszából.
Közepesen forró olajban süssük őket készre, konyhai papírtörlőre szedve itassuk le róluk a felesleges olajat.
A megmosott, lecsöpögtetett spenótot csíkozzuk fel, egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg, majd az olívaolajon a maradék két gerezd zúzott fokhagymával és a curry fűszer keverékkel együtt.
Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, csepegtessünk hozzá kevés citromlevet, majd szedjük bele a kisült húsgombócokat.Forraljuk össze, majd lefedve főzzük 5 percet.
Főtt rizzsel tálaljuk!