2016. február 2., kedd

Bécsi burgonyasaláta ropogós kolbászmorzsával.


A saláták nem kétséges,de a legjobb ételek közé sorolandó,mert frissek egészségesek,és üde színük miatt nagyon csábítóak. Minden olyan saláta receptet elkészítettem már, amit csak láttam,és tanultam.Magam is készítek salátákat,és önteteket,mert kisérletező háziasszony vagyok. Ez a saláta biztosan a kedvecek közé kerül. Köszi érte kedves Mautner Zsófi!




Hozzávalók:

Salátaburgonya  1 kg
sonkahagyma lila 2 fej aprítva
porcukor 2 kk.
4 db csemegeuborka apróra vágva
2 dl alaplé
1 tk mustár
fehérborecet 2 + 2 ek.
0,6 dl extra szűz olívaolaj
étkezési só ízlés szerint
bors frissen őrölve
 paprikás szárazkolbász, felkockázva 10 dkg
kenyér, apróra kockázva 5 dkg
galambbegysaláta 1 doboz

Elkészítés

1. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, és még melegen felkarikázzuk. Egy tálba tesszük, sóval és borssal ízesítjük. Leöntjük forró húslevessel, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy kissé beszívja. A lila hagymát összekeverjük a porcukorral, csipet sóval és a fehérborecettel. Ennek köszönhetően lágyabb, kevésbé csípős lesz majd.

2. A burgonyához adjuk a pácolt lila hagymát és a felkockázott csemegeuborkát.

3. A mustárt kikeverjük az ecettel, sózzuk és borsozzuk, a burgonyára öntjük, majd összeforgatjuk. Nem kell megijedni, ha hígnak látjuk a saláta levét, a pihentetés során magába fogja szívni a burgonya. Amikor a saláta majdnem kész, és állt már jó néhány percig a húsleves és ecet keverékében, kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és azzal át is keverjük. Pár órás pihentetés után, tálalás előtt újra locsoljuk meg vele!

4. A kolbászmorzsához a héjától megtisztított kolbászt apróra felkockázzuk, majd serpenyőben kisütjük. Amikor kiolvadt a zsírja, hozzáadjuk az apró kenyérkockákat, és addig sütjük, amíg minden ropogós lesz.

5. Tálaláskor a burgonyasalátához madárbegysaláta-, vagy más friss zöldsalátaleveleket adunk, valamint pár csepp olívaolajjal is meglocsoljuk, borssal ízesítjük. Végül az utolsó percben megszórjuk a ropogós kolbászmorzsával.