2016. október 30., vasárnap

Tejszínes-sajtos csirke pikáns salátával.






Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
30 dkg reszelt sajt 
2 dl tejszín
só, bors
 4 db tojás
3 ek liszt
5 dkg vaj
kisebb gerezd fokhagyma

A salátához:

szívsaláta
1 db zsenge cukkini 
koktélparadicsom
római saláta
szárított paradicsom
pár darab fekete olivabogyó
Elkészítése:
A cukkinit  batonra vágjuk ( Julienre)
A salátához az olivabogyót félbevágjuk, a paradicsomokat is.A salátákat levelekre szedjük szét, és tálba rakjuk.
A cukkinit sózzuk, borsozzuk, olajon kissé átpirítjuk. A salátákra öntjük, majd borsozzuk, sózzuk, olívaolajat, balzsamecetet, citromot egy keveset öntünk a salátára, és elkeverjük.

A csirke elkészítése:

Folpackfólia között kiveregetjük a kisebb darabokra vágott csirkemell filéket, és besózzuk. Állni hagyjuk. Eközben reszelt sajtot készítünk el egy tálba, amit készen is lehet kapni, és akkor nem kell vele dolgozni. Ebből kell két 20 dkg -os csomag.A husikat lisztbe tojásba majd sajtba panírozzuk, és vajjal jól kikent hosszúkás sütőedénybe rakosgatjuk szép sorba, ameddig tart.A tejszínhez öntsünk a maradék tojásból, és sózzuk, majd borsozzuk meg, reszeljük bele a fokhagymát, és keverjük el. Öntsük a sajtos csirkemellekre.Ütögessük meg a tálat, hogy jól terüljön el a tejszínes keverék. A maradék sajtot terítsük szét a tetején.160 fokos sütőbe 35 percig süssük szép aranybarnára. hagyjuk kicsit kihűlni, és tálaljuk a pikáns salátával.


31-ik Blogkóstoló Csokoládés kókuszos keksz

A 31-ik Blogkóstolónál tartunk, és én nagy örömmel vágtam bele. Serpenyő Virtuóz a házigazdája ennek a fordulónak, a Mom With Five blogot sorsolta ki akinek Barbara a szerzője.Természetesen több gyerekes anyukáknak ajánlom ezt a nagyszerű blogot, hisz rengeteg jó dolog, tanács ötlet,és egyéb hasznos tudnivalók vannak megtalálhatók az oldalon.Alighanem a répás keksz is sorra kerül, hiszen az egyik unokám rajong az ilyen egészséges finomságokért. A másik a húst tartja előnyben, így neki az a véleménye, hogy köszöni nem kér belőle.Sebaj, ezt is letudva!A recept hozzávalóin változtattam, hogy egészségesebb hozzávalók is kerüljenek bele, mert az nokám egészsége nekem a legfontosabb!

http://momwithfive.com/hu/2016/09/01/csokis-kokuszos-keksz/





Érdekes blogot kaptam, ugyanis ez  számomra ismeretlen volt, és inkább gyerekes anyukáknak való, mint nekem. Azért megoldottam, mert végül is sikerült egy nagyon egyszerű, ám finom kekszet választani a receptek közül. Nemigazán vagyok keksz rajongó, de nagy munka nem volt vele, bárki könnyedén elkészítheti, és még gépet sem kell hozzá használni.

Hozzávalók:

10 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg sima liszt
2 db tojás
12 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg zabpehely
10 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só
1 tojás
10 dkg tortabevonó csoki a bevonáshoz,és
kókusz chips a díszítéshez.
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban kézzel jól összedolgozzuk, és egyforma golyókat formázunk belőle.Szilikonnal bélelt sütőlapra helyezzük őket kissé ellapítva, és 180 fokos sütőbe légkeverésesben 15 perc alatt megsütjük.A Csokoládét tördeljük össze, és kevés olaj hozzáadásával gőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt kekszeket félig belemártjuk, majd csomagolópapírra tesszük egy tálcára. Megszórjuk kókusz chipsszel, és a hűtőbe tesszük dermedésig.Tegyük egy  dobozba,  több napig eláll, ha még marad belőle.