2016. október 30., vasárnap

Tejszínes-sajtos csirke pikáns salátával.






Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
30 dkg reszelt sajt 
2 dl tejszín
só, bors
 4 db tojás
3 ek liszt
5 dkg vaj
kisebb gerezd fokhagyma

A salátához:

szívsaláta
1 db zsenge cukkini 
koktélparadicsom
római saláta
szárított paradicsom
pár darab fekete olivabogyó
Elkészítése:
A cukkinit  batonra vágjuk ( Julienre)
A salátához az olivabogyót félbevágjuk, a paradicsomokat is.A salátákat levelekre szedjük szét, és tálba rakjuk.
A cukkinit sózzuk, borsozzuk, olajon kissé átpirítjuk. A salátákra öntjük, majd borsozzuk, sózzuk, olívaolajat, balzsamecetet, citromot egy keveset öntünk a salátára, és elkeverjük.

A csirke elkészítése:

Folpackfólia között kiveregetjük a kisebb darabokra vágott csirkemell filéket, és besózzuk. Állni hagyjuk. Eközben reszelt sajtot készítünk el egy tálba, amit készen is lehet kapni, és akkor nem kell vele dolgozni. Ebből kell két 20 dkg -os csomag.A husikat lisztbe tojásba majd sajtba panírozzuk, és vajjal jól kikent hosszúkás sütőedénybe rakosgatjuk szép sorba, ameddig tart.A tejszínhez öntsünk a maradék tojásból, és sózzuk, majd borsozzuk meg, reszeljük bele a fokhagymát, és keverjük el. Öntsük a sajtos csirkemellekre.Ütögessük meg a tálat, hogy jól terüljön el a tejszínes keverék. A maradék sajtot terítsük szét a tetején.160 fokos sütőbe 35 percig süssük szép aranybarnára. hagyjuk kicsit kihűlni, és tálaljuk a pikáns salátával.