Megpróbáltam a fehér csokis változatot a családomnak nagyon ízlett. Már rég szerettem volna elkészíteni,de valahogy mindig kimaradt a listáról.Most azonban nekiveselkedtem,és megpróbálkoztam egy ritka,de világos változattal.Hiszen mindenki a kakaós változatot készíti.
Hozzávalók
6 fő
- 5 db L-es tojás
 - 2 evőkanál kakópor
 - 3 evőkanál süteményliszt
 - 4 evőkanál kristálycukor
 - 1 tk sütőpor
 - 3 ek olaj
 - 1,5 dl víz
 - A krémhez
 - 2 csomag fehér csokis pudingpor
 - 1 tk málna színező
 - 20 dkg cukor
 - 20 dkg vaj
 - 1 fiola rum aroma
 - A tetejére:
 - 20 dkg fehér csokoládé
 - 4 ek olaj
 - Díszítésnek zebraforgács a Dr Oetkertől (opcionális)
 - Elkészítése:
 
Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formába a tésztákat.A sütőben 25 percen át sütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krémhez felfőzünk 6 dl tejet a fehér csokis pudingporral, és hűlésig kevergetjük. A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd a málna színezékkel színezzük.A kihűlt piskótákat a barázdáknak megfelelően szeletekre vágjuk.Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a krémmel. Szépen összeillesztjük őket két rúdba készítsük. A tetejét olvasztott fehér csokival bevonjuk,tehetünk még rá díszítést is és dermesztés után ferdén szeleteljük.