2015. október 7., szerda

Fügebefőtt.

A fügefa óriásira megnőhet, nagyon impozáns és mediterrán hangulatúA fügefa óriásira megnőhet, nagyon impozáns és mediterrán hangulatú



Hozzávalók:
20 dkg nem túl érett füge
20 dkg barnacukorcukor
1db csillagánizs
1 citrom héja,és leve

Elkészítés: A fügéket megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk, lemérjük, és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1/2 órát főzzük lefedve a fűszerekkel,és a citromlével együtt. Kiszedjük és üvegbe tesszük a fügéket. A levet újraforraljuk, majd leszűrjük. A fügékre öntjük a forró levet, lezárjuk az üvegeket,és a  végleges helyére tesszük.