A Tom Yum Gai egy thai csípős-savanyú csirke-alapleves. Ha ti is szeretitek,akkor próbáljátok ki,most nagyon ideális ősszel.
Hozzávalók
- 2 hüvelyknyi gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk citromnád őrlemény
- 3-4 ek halszósz
- 1 l csirkealaplé,vagy Knorr zöldségalap zselé (víz)
- 2 fej sonkahagyma aprítva
- 1 chilli paprika aki szereti
- 8 db kaffírlime-levél
- 3 db lime-levél
- 1 db lime citrom leve
- 2 tk tamarindszósz
- 300 g csirkemellfilé
- 1/2 csomag ázsiai zöldségkeverék fafülgombával
- 1 csomag simei gomba fehér,vagy barna
- 1 csokor korianderzöld,nálam szárított volt
- 10 dkg rizstészta
Elkészítés
- 1
Előkészítjük az alapokat a leveshez. Gomba hús és a tészta.A sonkahagymákat apróra vágjuk a fokhagymával együtt, és egy fazékban magas hőmérsékleten kicsit lesütjük.A mellfilét kockára vágjuk, meglocsoljuk 1 evőkanál szójaszósszal, állni hagyjuk fél órát.Utána a párolt hagymákra dobjuk a húst,és fehéredésig sütjük,majd a zöldségkeverék következik.
- 2
Jöhetnek bele az ízesítők.A gyömbért megmossuk,hámozzuk, lereszeljük a leves alapba. Az őrölt citromnádat,és a lime és kaffirlime-leveleket, aprított chillit,majd az egészet felöntjük az alaplével.(Nálam Knorr zöldségalap zselé,és víz) 5.kép
- 3
A levest tovább ízesítjük a halszósszal, a tamarind pasztával és 1 evőkanál szójaszósszal, és felforraljuk. Takarékon 30 percig főzzük.A leveleket távolítsuk el a levesből.
- 4
Eközben forró vízbe áztatjuk a rizstésztánkat, 15 perc főzés után a levesbe tesszük a gombákat. Beleöntjük a lime-levet, rottyantunk rajta egyet, megkóstoljuk, ízlés szerint még ízesíthetjük, aztán tűzforrón, rizstésztával és friss korianderrel tálaljuk.








