2018. július 13., péntek

Raffaello szelet

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu


Ennek a hírnek nagyon örültem,hatalmas sikere lett a sütimnek!Nincsen semmi furcsa abban, ahogyan ennek a tepsis raffaello sütinek a krémjét készítem. Régóta kísérletezek azzal, hogy másképpen készítsem el a margarinban lévő víz kicsapódása miatt. Így mindig 100%-osan jó krémet sikerül készítenem.







Hozzávalók 6 adag

Tészta

Krém

Elkészítése:

Tészta

  1. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket.
  2. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 180 fokon hőlégkeverésesben sütjük kb. 10 percig.

Krém

  1. A krémhez a pudingport, a tojások sárgáját, az aromát kikeverjük egy 1 dl tejjel, 1 ek étkezési keményítővel és a 10 dkg kristálycukorral.
  2. Majd a forrásban lévő 4 dl tejhez keverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. Még melegen apránként simára keverjük benne a puha margarint egy kisebb habverővel. Állandóan keverve addig, míg langyos nem lesz, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.
  4. A krémet a kihűlés után jól krémesre keverjük megint a habverővel, és szépen a tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.
  5. Kockára vágjuk, és úgy tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x23 cm