2015. június 14., vasárnap

Mozaikos trüffeltorta.

1
EZT A CSODÁLATOS CSOKOLÁDÉTORTÁT NEM VOLT KÖNNYŰ EÉLKÉSZÍTENI,DE NAGYON ODATETTEM MAGAM,MERT A KÉTFÉLE CSOKI NAGYON MEGMOZGATTA A FANTÁZIÁMAT: VAJON HA ELKÉSZÜL MILYEN IS LESSZ?.AZT HISZEM NEM PANASZKODHATOK, MERT A MAGAZINBAN AHOL MEGLÁTTAM, KICSIT MÁSKÉPPEN NÉZETT KI, DE HISZEN ÉN NEM KEREK, HANEM TÉGLALAP FORMÁBAN SÜTÖTTEM.eGY SZELET, ÉS VÉGED VAN!






HOZZÁVALÓK és elkészítése:

1. A krémeket készítsük el, egy nappal előre. Két külön lábasban forraljunk fel 3-3 dl habtejszínt, majd vegyük le a főzőlapról. A z egyik adaghoz keverjünk 20 dkg fehér cskokoládét, maj a másikhoz pedig 20 dkg étcsokoládét felaprítva. Válasszunk szét 4 db tojást, és mindkét krémhez adjunk 2 db tojássárgáját, majd ha kicsit hűltek 2 dkg vajat, és 3 ek kókuszlikőrt. Ezután tegyük őket egy éjszakára a hűtőbe.

2. A tésztához verjük fel a 4 tojásfehérjét 6 dkg cukorral, és forgassuk össze a tojáshabbal. Óvatosan vegyítsünk hozzá 5 dkg lisztet, 3 dkg réteslisztet, és 3 és fél dkg kakaóport. Végül adjunk hozzá 4 ek olajat. Töltsük a tésztát kivajazott,liszttel megszórt csatos négyszögletes  tortaformába, és süssük 180 fokon kb 45 percig. H a kihűlt vágjuk 3 lapra.

3. A krémeket hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit, és nyomjunk belőlük felváltva csíkokat két tésztalapra.Rakjuk egymásra őket,majd helyezzük rájuk a harmadik tésztalapot. Kenjük meg a tortát a megmaradt csokoládés krémmel, és hűtsük le. Diszítsük csokoládé reszelékkel.


Avokádókrém mediterrán módra.

Az avokádó ősi haszonnövény; Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztik. A nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják.



Sokféleképpen készítik ezt a csodás zöld gyümülcs húsát krémnek. Kiváló szendvicsekbe kaviárral,italnak, és még sorolhatnám. Én is nagyon kedvelem, ezért magam állítottam össze egy mediterrán stílusú krémes csodás kenhető állagú zöld, és üdítő krémet.

A hozzávalók 2 személyre:

2 db érett,de nem túl puha avokádó
2 db salottahagyma
só,bors
2 ek olivaolaj
1 doboz sós lében eltett tonhal konzerv. 
1/2 lime citrom leve
6 db bazsalikomlevél
6 db kapribogyó
1 tk mézes dijoni mustár

Az avokádóból eltávolítom a magját úgy hogy félbevágom a magházánál.Kikaparom a húsát,és aprítóba teszem.A salottahagymát összevágom, a tonhalat a sós léből kiveszem,és lecsepegtetem .Ezután a többi hozzávalókkal együtt, szép sima krémet keverek a géppel.Visszatöltöm a héjába,és pirítóssal,vagy kedvenc kenyerünket megkenve  fogyasszuk.