2015. június 14., vasárnap

Avokádókrém mediterrán módra.

Az avokádó ősi haszonnövény; Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztik. A nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják.



Sokféleképpen készítik ezt a csodás zöld gyümülcs húsát krémnek. Kiváló szendvicsekbe kaviárral,italnak, és még sorolhatnám. Én is nagyon kedvelem, ezért magam állítottam össze egy mediterrán stílusú krémes csodás kenhető állagú zöld, és üdítő krémet.

A hozzávalók 2 személyre:

2 db érett,de nem túl puha avokádó
2 db salottahagyma
só,bors
2 ek olivaolaj
1 doboz sós lében eltett tonhal konzerv. 
1/2 lime citrom leve
6 db bazsalikomlevél
6 db kapribogyó
1 tk mézes dijoni mustár

Az avokádóból eltávolítom a magját úgy hogy félbevágom a magházánál.Kikaparom a húsát,és aprítóba teszem.A salottahagymát összevágom, a tonhalat a sós léből kiveszem,és lecsepegtetem .Ezután a többi hozzávalókkal együtt, szép sima krémet keverek a géppel.Visszatöltöm a héjába,és pirítóssal,vagy kedvenc kenyerünket megkenve  fogyasszuk.