2018. április 5., csütörtök

Fanta szelet

Ezt az üdítő szeletet nagyon sokan elkészítették már, én csak párszor. Az unokám kedvence, de sajnos ritkán van nálunk vendég, és éppen ezért csak ritkán sütöm.









A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz szitáljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük el egyenletesen, majd légkeveréses sütőben180 fokon  megsütjük.
  3. Közben elkészítjük a túrókrémet.Villával széttörjük,a citromhéjat belekeverjük.
  4. A 25 dkg Rama vajas ízt és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót, és vaníliás cukorral habosra kikeverjük a robotgéppel.A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, majd hűtőbe dermesztjük.
  5. Fanta tető: Az  1 csomag pudingot és a 2 ek. cukrot az üdítővel simára keverjük, felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük langyosra.
  6. Végül a túrókrém tetejére öntjük óvatosan  a fantát. Hűtőben dermesztjük, és tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x40 cm