2016. december 6., kedd

Rántott kelkáposzta ízesen töltve.


Talán mondanom sem kell, az egyik legnehezebben elkészíthető étel volt számomra.A kelkáposzta nagyobb külső haragoszöld levelét kell ehhez felhasználni. Annyira kiváncsi voltam erre az ételre, hogy gyorsan előző nap előre pároltam a leveleket, és azt gondoltam, na ez meg is van.A hűtőbe tettem, hogy másnap mikor előveszem, csak tölteni keljen. A hiba csak az volt, nem szabad túlzottan puhára főzni, szétt esett a levél és sajnos kidobódott  emiatt a kapkodásom miatt. Tehát rövid ideig blansírozzunk, és akkor nem eshetünk pánikba. Mint mondják, a pap is holtig tanul.Elsőre nem , de másodszorra már tökéletes lesz.Ketté vágtam, hogy látsszon a töltelék a fotón. Jázmin rizs készült melléje.





Hozzávalók:

8 db kelkáposztalevél szép haragoszöld
20 dkg főtt szeletelt tarja
8 szeletelt trappista, vagy gouda sajt

A bundázáshoz:

4 ek liszt
3 tojás
10 ek zsemlemorzsa
bő olaj

A kelkáposztaleveleket forrásban lévő sós vízben 2-3 perc alatt  puhára főzzük, leszűrjük, leszárítjuk.
Az ereket késsel kiigazítjuk, és klopfolóval  vékonyítjuk. A leveleket egy szelet sajttal és néhány vékony csíkokra vágott tarja szeletekkel megtöltjük. Ha szeretjük, egy -két kávéskanál ketchuppal, frissen őrölt tarka borssal gazdagíthatjuk. Hagyományos módon panírozzuk, és bő forró olajban sütjük aranybarnára. Párolt rizs , saláta illik hozzá.