2018. április 20., péntek

Krémes kosárka




Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta (40 dkg)
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 4 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 4 dkg étbevonó csoki
Díszítéshez
  • koktél cseresznye
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtom felengedés után 1/2 cm vastagságúra, és fánkszaggatóval kiszúrom. Kibélelek vele kis gyümölcstorta formákat, és megszurkálom villával. 200 fokon 8 perc alatt megsütöm.
Nem baj ha egy kicsit feljön a közepe, ahogy kezd kihűlni, kézzel lenyomkodom. A krémport a tejjel keményre felverem, teszek hozzá 1 dl tejszínt, és azzal együtt kemény krémet készítek.
Megtöltöm a tésztalapokat körkörösen, csillagcsővel ellátott habzsákból, majd a felvert tejszínnel is.
Tetejére olvasztott csokit öntök, és koktélcseresznyével díszítem. Jól behűtve kínálom.
Ebből a mennyiségből 12 db lesz.