2015. november 7., szombat

Lacipecsenye kapros-citromos uborkasalátával Budai Péter módra.

Budai Péter mesterszakácsnak nagy rajongója vagyok. Fiatalabb koromban  láttam   a Tv-Paprika műsorában , és végignéztem  a műsorait. Egyszerű, de csodálatos gyorsasággal készíti ételeit,és annak ízességét szerintem mindenki megkedveli,aki megkóstolja főztjét.Ez az étel az egyik kedvencem.




Hozzávalók:

1,2 kg dagadó
2 dkg reszelt gyömbér
1 dkg bors
6 db fokhagyma
1 dkg só
1 dl olaj
1 dkg fűszerpaprika
15 dkg vöröshagyma
2 dl száraz vörösbor
1 kg burgonya

Uborkasaláta:
40 dkg kigyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor
2 ek olaj
só,frissen őrölt feketebors
2 db citrom leve
2 szál zöldhagymaszár



Elkészítése:

Lereszelem a gyömbért, és a fokhagymát, teszek hozzá sót, és pirospaprikát. Őrölök rá borsot napraforgó olajat öntök rá és krémnek összekeverem.A húst megmosom,és leszárítom,majd nagyobb darabokra vágom,és a fűszeres pácba teszem. Jól beleforgatom,hogy mindenhol átjárja a húst. Egy dobozba a hűtőbe teszem érni egy éjszakára. Másnap kiveszem a dobozból a húsokat,  egy serpenyőbe olajat öntök, és felforrósítom.A húsokat belehelyezem mindkét oldalán elősütöm, teszek bele egy kis cikkekre vágott hagymát, és aprított fokhagymát, és egy kis vörösbort. Ezután 200 fokos sütőben 50-60 percre teszem a sütőbe sülni. Először letakarom fóliával a serpenyőt, ami sütőben is használható, és így sütöm puhára. A végén rápirítok. Cikkekre vágott burgonyát 20 percre betesszük a hús mellé sülni.

Előveszem az uborkát és mosás után legyalulom. Sózom, és az apróra vágott kaport hozzáadom. Szórok rá borsot, és csavarok rá citromot. Az újhagyma szárát rákarikázom,és napraforgó olajjal meglocsolom,majd összekeverem,és a Lacipecsenyével tálalom.