2015. május 23., szombat

Kijevi csirke medvehagymás fűszervajjal.

Ezt a finom ámbár  kissé divatja múlt ételt megpróbáltam feldobni medvehagymás fűszervajjal, és mondhatom, nagyon jól sikerült újra előcsalogatnom a régi,de felújított ízzel.Az egyik adagot pankómorzsába forgattam,de mindegyiket a sütőben készítettem. Zamatos ízt kaptam,Szokásos vajasburgonyával,és uborkasalátával kínáltam.







Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
összesen 4 db amelyről lefaragtam a vékony részét
só,bors

A fűszervajhoz:


1 csokor medvehagyma megmosva szárítva
2 gerezd fokhagyma reszelve
só,bors
10 dkg puha vaj
1 evőkanál vágott snidling frissen szedett

A panírhoz:

2 db péksütemény apadt amit aprítóban morzsára zúzunk
2 db tojás
10 dkg liszt

A sütészhez:
5 dkg vaj

5 ek olivaolaj

tepsi alufólia tepsiméretűnél nagyobb



Elkészítése:

 
A húsokat sréjen bevágjuk,úgy hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak.besózzuk,borsozzuk,és félretesszük.A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apróra,és a snidlinget is.A puha vajat a fokhagymával sóval,borssal és a fűszerekkel elgdolgozzuk,és alufólia segítségével hengert formázunk belőle.Mélyhűtőbe tesszük felhasználásig.Amikor már megkötött,akkor elővesszük,és a húst egy-egy darabbal megtöltjük.Jól összefogjuk,és bepanírozzuk liszt-tojás-morzsa, illetve pankómorzsa hozzávalókkal.A tepsit alufóliával kibéleljük,és meglocsoljuk olivaolajjal,majd a panírozoztt húsokat sorba rakjuk. Vajdarabkákkal kirakjuk,és forró sütőbe téve szép pirosra sütjük. ferdén szelve tálaljuk azon forrón.