Tudom nem a legszebb tálalás, de annyira siettem, kapkodva tálaltam, és fotóztam. A répákat tavasszal nagyon jó elkészíteni, akkor csinosabbak a friss zsenge zöldségek, és még a szárát is meg lehet hagyni. Most fagyasztott bébirépát használtam.
Hozzávalók
- 2 db kacsamellfilé
- 5 dkg vaj
- 25-30 dkg sárga bébirépa, vagy zsenge sárgarépa tavasszal
- 2 db narancs leve
- 6 db mini narancs (kumkquat) félbevágva
- 2 ág rozmaring
- 2 db babérlevél
- 4 db zsályalevél
- 1 ágról lecsipkedett kakukkfű
- 1 tk paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor marsala
- só, bors
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zöld olajbogyó magnélküli
- 40 dkg burgonyakrokett
Elkészítés
A kacsamellfiléket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. 14 percig sütjük forró vajban, letakarva a bőrös felén alacsonyabb hőfokon, majd átfordítva még 5 percig. Ezután fóliába csomagolva melegen tartjuk. A répákat lepirítjuk a maradék zsiradékon a fűszerekkel, a mini narancsokkal, majd a narancslével, borral felöntjük, és enyhén roppanósra főzzük.