2014. december 27., szombat

Túrós pogácsa szezámmaggal.



Hozzávalók

40 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 dl tej
25 dkg túró
3 teáskanál só
1 tojássárgája
3 evőkanál tejföl
15 dkg margarin
A kenéshez:
1 tojás
3 dkg szezámmag
hírdetés


Elkészítés módja

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a 3 teáskanál sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját, és végül a túrót. Dagasztóval összedolgozzuk, majd megkelesztjük, kb. 30 perc alatt. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket egymástól kicsit távolabb, majd lekenjük a tojás sárgájával, és megszórjuk szezámmaggal. Kb. 20 percet még kelesztjük. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel készre sütjük.