2016. november 22., kedd

Rizspuding.

Hasonlít a mi rizsfelfújtunkhoz, de a különbség a kókusztejben való főzésben rejlik. Angol recept.Nagyon egyszerű, nem túl édes desszert, amit csokoládé öntettel is fogyaszthatjuk, de ki-mivel szereti, azzal tálalhatja.


Hozzávalók:

20 dkg rizs előfőzve.
1 doboz kókusztej
kevés só
1 ek olaj
3 ek cukor
3 tojás
2 dl tejszín
1 vaníliarúd kikapart magja
15 dkg mascarpone krémsajt
1 citrom reszelt héja
23 cm-es piteforma+ vaj + édes morzsa a kenés,és szóráshoz

 Elkészítése:

A rizst megmossuk, és kevés só,és olaj ,víz hozzáadásával mikróban 350 watton 20 perc alatt előfőzzük. Ezután a kókusztejet egy lábasban a vanília kikapart magjával, sóval,cukorral felforraljuk, és hozzáöntjük a rizst.Sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a tojásokat ketté választjuk. A sárgákat a cukorral, és tejszínnel, meg a krémsajttal habverővel krémessé keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A krémhez adjuk, végül az egészet a rizshez vegyítjük. Nagyon ne törjük össze. A vajjal kikent formába morzsát is szórunk, ha lehet akkor kekszmorzsát. Ebbe öntjük a rizspudingot, és 180 fokos sütőbe szép aranysárgára sütjük. Akkor jó, ha még kicsit remegős a közepe.Ahogy kihűl, úgy szilárdabb lesz a szerkezete. Bármilyen öntettel kínálhatjuk.