2015. augusztus 25., kedd

Olasz tonhalas tésztasaláta.




Az unokámmal a strandra készültünk  egy forró augusztusi nyári napon, amikor is elkészítettem magunknak ezt a tésztasalátát. Hűtőtáskába tettük szépen egy  jól lezárható dobozba,és a fürdés után nagyon jólesett ez az egészséges üdítő saláta.Azóta is emlegeti kislányunokám,mikor készítesz mama ilyen finomat.



A hozzávalók:
1 konzerv natúr sós lében tonhaldarabok
10 db koktélparadicsom
15 dkg baconszalonna
20 dkg fussili trikolor masnitészta olasz
10 szem olajbogyó zöld
2 ek szárs nagy kapribogyó (A szárat szedjük le)
2 csomag mini mozzarella
sajtgolyó
só,bors
bazslikomlevél

Elkészítése:
A baconszalonnát kevés oliván megpirítom,majd félreteszem
A paradicsomokat kettévágom
A kapribogyót és az olajbogyót is kettévágom
A tésztát sós vízben főzzük ki Al'Dentére.
A tonhalat a konzervből villával szedjük ki.
Ha ezekkel készek vagyunk,akkor keverjünk össze mindent óvatosan,és sózzuk ha kell,meg borsozzuk meg.Locsoljuk meg kevés olivával,és balzsamecettel.Jól behűtve kínáljuk.
Szórjuk meg a tetejét aprított bazsalikommal.

Avokádós saláta

Ehhez a salátához kell 1 db érett, nem túl puha avokádó
1 doboz madársaláta (galambbegy)
6 db salotta hagyma
5 db datolyaparadicsom
4-5 evőkanál balzsamecetkrém,és némi só
2 ek olívaolaj
1/ lime citrom leve
1 kevés frissen őrölt fekete bors



Elkészítése:

A madársalátát megmossuk, és gyümölcscentrifugával kifacsarjuk. Tálba rendezzük, a paradicsomokat felszeletelve  keverjük bele.A salotta hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.Így tesszük a salátához. Az avokádó héját lefejtjük, kivesszük a magját, majd felszeletelve tesszük a saláta tetejére.A lime levével permetezzük meg. Sózzuk, majd borsozzuk,és  balzsamecetet keverjünk össze 2 evőkanál olívával, és öntözzük meg vele a salátát. Jól behűtve tálaljuk frissen sült húsokhoz.