2015. augusztus 25., kedd

Avokádós saláta

Ehhez a salátához kell 1 db érett, nem túl puha avokádó
1 doboz madársaláta (galambbegy)
6 db salotta hagyma
5 db datolyaparadicsom
4-5 evőkanál balzsamecetkrém,és némi só
2 ek olívaolaj
1/ lime citrom leve
1 kevés frissen őrölt fekete bors



Elkészítése:

A madársalátát megmossuk, és gyümölcscentrifugával kifacsarjuk. Tálba rendezzük, a paradicsomokat felszeletelve  keverjük bele.A salotta hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.Így tesszük a salátához. Az avokádó héját lefejtjük, kivesszük a magját, majd felszeletelve tesszük a saláta tetejére.A lime levével permetezzük meg. Sózzuk, majd borsozzuk,és  balzsamecetet keverjünk össze 2 evőkanál olívával, és öntözzük meg vele a salátát. Jól behűtve tálaljuk frissen sült húsokhoz.