2015. augusztus 25., kedd

Avokádós saláta.

Ehhez a salátához kell 1 db érett, nem túl puha avokádó
1 doboz madársaláta (galambbegy)
6 db salottahagyma
5 db datolyaparadicsom
4-5 evőkanál balzsamecetkrém,és némi só
2 ek olivaolaj
1/ limecitrom leve
1 kevés frissenőrölt feketebors


Elkészítése:

A madársalátát megmossuk,és gyümölcscentrifugával szárazra facsarjuk. Tálba rendezzük,és a paradicsomokat felszeletelve  keverjük bele.A salottahagymát metisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.Így tessük a salátához.Az avokádó héját lefejtjük, kivesszük a magját,majd felszeletelve tesszük a saláta tetejére.A lime levével permetezzük meg. Sózzuk, majd borsozzuk,és  balzsamecetet keverjünk össze 2 evőkanál olivával,és öntözzük meg vele a salátát.Jól behűtve tálaljuk frissen sült húsokhoz.