2015. augusztus 24., hétfő

Olasz csicseriborsó- leves.

Stahl Judittól kevés receptet szoktam lejegyezni, de ez a leves nagyon megtetszett.Kicsit változtattam rajta,mármint az elkészítés módján,Szerintem ez így finom,és én nem használtam hozzá krémsajtot sem.Persze aki kiszeretné próbálni,az keverjen bele mascarponét is,és szórja meg jól peterezselyemmel.

Hozzávaló a leveshez:
3 ek olivaolaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szem burgonya
3 sárgarépa
10 dkg zeller
15 dkg füstölt szalonna
2-3 evőkanál olívaolaj
Só és frissen őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál mustár
1 doboz 40 dkg-os hámozottparadicsom-konzerv
30 dkg füstölt kolbász
1 doboz 40 dkg-os csicseriborsó-konzerv
1 ág friss rozmaring
 0,5 dl balzsamamecet

Az olajat felhevítem,és a hagymát apróra vágva rádobom.Kissé lepirítom.A szalonnát felkockázom,és azt is rádobom,és lepirítom, persze álandó kevergetés mellett.A répát felkarikázom,a zellert felkockázom,a burgonyát megtisztítom felkockázom, a  fokhagymát lereszelem.Második lépés,hogy a fokhagymát is hozzákeverem,és a konzerv paradicsomot ráöntöm.A paradicsomot is felaprózom,úgy teszem a levesalapba.A csicseriborsót leszűröm,és azt is a fazékba rakom az összes zöldséggel együtt.Szépen lassan hagyom forrdogálni.20 perc múlva felöntöm vízzel, a balzsamecettel  mustárral sóval, kakukkfüvel borssal is ízesítjük.Ezalatt a kolbászt felkarikázom.

Haladok is tovább. Az egészet aztán alaposan összeforgatom, megvárom míg a felforr a leves. Letakarom a lábost és hagyom, hogy csendben felforrjon.

Én ezt kihagytam,de ne tegyétek.

Amíg forrósodik, felaprítom a petrezselymet, aztán egy kisebb tálkában összekeverem a mascarponéval és a tejszínnel. Ez az ízes keverék kerül majd tálaláskor a leves alá.