2015. november 21., szombat

Triplakávés áfonyás szelet.

Story:
Ennek az áfonyás  kávés finomságnak a szerzője jó magam vagyok.Nagyon ritkán fordul velem elő,hogy süteményeket kreálok,ezért ha kedvem szottyan hozzá,akkor gyorsan nekiállok az új alkotásnak,nehogy elszálljon az ihlet.







Hozzávalók:

A tésztához

A pudingokhoz

A babapiskótához

A tetejére


Elkészítése:

  1. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük, mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát. (180 fokos sütőben 15 perc alatt.)
  2. 1. krém: 2 dl tej, 1 tasak pudingpor, 1 ek cukor, 10 dkg vaj.
  3. 2. krém: 3 dl tej, 2 ek cukor, 2 tasak puding, 15 dkg vaj.
  4. A franciakrémes pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük.
  5. A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorba rárakjuk a krémes pudingra.
  6. Ezután a tiramisu pudinggal ugyanígy járunk el, és azt is rákenjük a babapiskóta tetejére.
  7. Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos kávés babapiskóta, tiramisu krém.
  8. A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk.
  9. Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbe mártott késsel szeleteljük.