Story:
Ennek az áfonyás kávés finomságnak a szerzője jó magam vagyok.Nagyon ritkán fordul velem elő,hogy süteményeket kreálok,ezért ha kedvem szottyan hozzá,akkor gyorsan nekiállok az új alkotásnak,nehogy elszálljon az ihlet.
Hozzávalók:
A tésztához
- 7 db tojásfehérje
- 15 dkg darált dió
- 4 evőkanál finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 10 dkg áfonya
A pudingokhoz
A babapiskótához
- 10 g instant kávé
- 30 dkg babapiskóta
- 2 dl feketekávé
- 20 ml rumaroma
A tetejére
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 ek feketekávé
Elkészítése:
- A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Megsütjük, mint a piskótát, csak éppen a tetejére szórjuk az áfonyát. (180 fokos sütőben 15 perc alatt.)
- 1. krém: 2 dl tej, 1 tasak pudingpor, 1 ek cukor, 10 dkg vaj.
- 2. krém: 3 dl tej, 2 ek cukor, 2 tasak puding, 15 dkg vaj.
- A franciakrémes pudingot a cukorral, a tejjel főzzük, a vajat utána melegen hozzákeverjük, majd a tésztára kenjük.
- A babapiskótát belemártjuk a rum-kávé keverékébe, és sorba rárakjuk a krémes pudingra.
- Ezután a tiramisu pudinggal ugyanígy járunk el, és azt is rákenjük a babapiskóta tetejére.
- Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos kávés babapiskóta, tiramisu krém.
- A tetejére tesszük a felvert tejszínhabot, aminek a felébe kávét öntünk.
- Kis időre hűtőbe tesszük, és vízbe mártott késsel szeleteljük.