Hozzávalók
- 35 dkg kelkáposzta
 - 30 dkg burgonya
 - 30 dkg füstölt főtt tarja
 - 2 szál szárzeller zölddel együtt
 - 2 közepes sárgaépa
 - 1 szál nagyobb fehérrépa
 - 1 gerezd fokhagyma zúzva
 - 1 babér
 - zsiradék,majoránna,bors,őrölt kömény
 - 1 kevés vágott petrezselyemzöld
 - 1 ek liszt
 - 1 teáskanál fűszerpaprika ha füstízű az még jobb
 
Elkészítés
- 1
A főtt kockára vágott sonkát kevés zsiradékon átsütjük,közben a káposztát, zellerszárat felcsíkozzuk,a répákat felkarikázzuk, a zeller zöldet,petrezselymet is hozzáadjuk,és a sonkához adjuk.Jól összekeverjük,és közepes hőfokon pároljuk,sütjük.Végül majoránnával,őrölt köménnyel ízesítjük,és fűszerpaprikával megszórjuk.Közben már...
 - 2
Egy nagyobb edényben vizet forralunk egy Knorr zöldséges ízesítésű zselével.Lehet húsleves is,ha van éppen maradék.Én zselét használok mindenhez.A párolt sonkás zöldségeket a húsleves alapba öntjük,és elkeverjük.Vízzel pótoljuk,ha kevésnek tűnne a leve.
 - 3
Ezután puhára főzzük a most már felkockázott burgonyával.A babért is beledobjuk.Lefedjük,és készre főzzük.Petrezselyemmel megszórhatjuk,és tálalhatjuk is ha megpuhult minden.
 












