Nagyon szeretjük a szaftos húsokat,pár szelet tarja,egy kellemes köret,és kész az ebéd.Nyáron kovászos uborka dukál hozzá,most télen káposztával töltött uborkával fogyasztottuk.Nagyon finom volt.
Hozzávalók
- 4 szelet tarja
 - 10 dkg zsír
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 2 dl száraz fehérbor (Tokaji Furmint)
 - só
 - őrölt bors, (sertés fűszerkeverék is lehet)
 - A ducihoz:
 - 80 dkg burgonya
 - 5 dkg zsír
 - 1 közepes vöröshagyma
 - 1 kk fűszerpaprika füstös ízű
 - só
 - 1 db Maggi sült hússzaft kocka a sűrítésnek
 Elkészítés
- 1
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és körbepirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.Ráöntjük a bort,beledobjuk a felszeletelt fokhagymát,és fedő alatt puhára pároljuk. Közben vízzel pótoljuk az elpárolgott levét, és megforgatjuk a húsokat.Végül (A sült hússzaft kockát szétmorzsoltam benne,és elkevertem pár percig,míg besűrűsödött a hús leve.) Sokkal vagányabb tőle az étel.
 - 2
Meghámozzuk a krumplit,felkockázzuk,sós vízben megfőzzük.Közben a felaprított hagymát megpirítjuk a zsíron.levesszük a tűzről,meghintjük a fűszerpaprikával és jól átkeverjük.
 - 3
A főtt krumplit leszűrjük összetörjük, végül összekeverjük a hagymás-paprikás zsírral.Ezután tálalhatjuk is a hússal.
 




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése