A Budapest módra készült sertésbordának túl sok köze nincs a fővároshoz. Ezt az ételt az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki az ott tartózkodó Magyar szakács különítmény, és nagy sikert aratott vele. Eredetileg borjú bélszínből készítették, libamájas raguval. Most egy szegényesebb változat receptjét tettem közzé. Az étel lényege a zöldborsós, májas ragu. Ez később átalakult, mert a libamáj, és a bélszín sem olcsó alapanyag.
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
1-2 db húsos csont, vagy csont
40 dkg zöldborsó
10 dkg vargányagomba
25 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
só,bors
2 db vöröshagyma
1 db paprika
1 dl hús alaplé
1 tk fűszerpaprika
1 db paradicsom
3-4 evőkanál olaj
Elkészítése: