2017. november 24., péntek

Laskagomba pörkölt


A laskagombát mint alapanyagot nagyon sokat használom a konyhában. A hétköznapok kedvencei közé tartozik a pörkölt, amit nagyon egyszerű elkészíteni belőle. Itt most azoknak szól a recept, akik nem szeretik tejföllel.

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg  laskagomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál sült paprikakrém
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 kevés friss kakukkfű
  • 1 kevés friss majoranna
  • étolaj
  • petrezselyem vágott
  • 1 dl fehérbor

ELKÉSZÍTÉS:

    A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk, és vastagabb csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és  felkockázzuk.
    A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikakrémet és a paradicsomot, és 1 percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk,paprikázzuk, a fűszerekkel megszórjuk. 20-25 percig pároljuk, ha szükséges, kevés vizet önthetünk rá. Az elkészülés előtt megszórjuk kevés liszttel,és besűrűsödésig kevergetjük.Petrezselyemmel megszórjuk, és galuskával, vagy tésztával tálaljuk.