2016. július 26., kedd

Sertésborda savoyai módra.Hozzávalók:Elkészítése:
 1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
 2. A burgonyát karikára vágjuk.
 3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk.
 4. A petrezselymet apróra vagdaljuk.A hagymához keverjük.
 5. A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
 6. A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük.Itatósra téve lecsepegtetjük róla az olajat.
 7. Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
 8. A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük.
 9. Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével.
 10. Ráöntjük a húslevest.
 11. Tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
 12. Középmeleg sütőben sütjük meg úgy, hogy a burgonya és a hús megpuhuljon, teteje pedig pirosra, ropogósra süljön.Nápolyban


Annyira megviselt a korai felkelés, és a gyorsan menjünk, mert lekésünk valamiről dolog, hogy nagyon meglátszott az arcomon a kevés pihenés! Nem panaszképpen! Azért nagyon megérte még így is, hiszen a mi korunkban ez érthető is. A párom nagyon vidáman fogta fel, hiába a férfiak talán jobban bírják! Sajnos én sokat küszködöm fejfájással, meg egyéb apró öregséggel járó tünetekkel, de Nápoly felrázott nagyon, mert csodálatos város!Annyi látnivaló van, az ember csak kapkodja a fejét jobbra- balra. A nyüzsgés ami az embereket megmozgatja, és még motoros rendőröket is láttunk, akik üldözőbe vettek valakiket talán, nagyon izgi volt, akár egy maffiózó filmben.Átlagos ruhában, napszemüveg, és mobiltelefon. Ez Nápoly! A pizza nagyon ízlett, elüldögéltünk volna még sokáig, de sajnos mennünk kellett további programokra. 


Positano-Amalfi-Ravello.

A világ egyik  legszebb panorámájú útja az Amalfi partszakasz. Gyöngyszem városkái szinte odavannak festve  a megközelíthetelen sziklafalakra, az út ami összeköti őket, minden kanyarban újabb látvánnyal , ajándékozza meg az erre járókat.Mivel ez a vidék a tengerről felejthetetlen, mi lesétálunk Positanoba, megismerve így a vidék talán leghíresebb nyaralóhelyét a függőleges várost.hajóval utazunk innét Amalfiba, a nagy múltú tengeri  köztársaságba.

Caserta Királyi Palota.A világörökség listáján is szereplő Királyi palota amely a nápolyi Bourbon királyok rezidenciája volt.Megtekintettük Európa egyik legszebb királyi palotáját a királyi apartmanokat, az udvari kápolnát, majd a kertet, mely szőkőkútjaival , vízeséseivel angol parkjával csodaszép együttest alkotna, ha az a ha ott nem lenne. Kicsit megtéveszti az odalátogatót.A palota éppen restaurálás alatt áll, és sajnos az angolkert is éppen nem a legszebb állapotában volt, de remélhetjük, hogy az adományokból egyszer majd újra eredeti pompájában láthatjuk.Kár lenne elhanyagolni,hiszen csodás örökségről van szó.Sajnos a kertet is csak kívülről csodálhattuk meg, pedig csodaszép különleges növényeket telepítettek a kertbe, ami nem hétköznapi, hanem igazi látványosság.Néhány fotó erejéig sikerült megörökítenem  magunk részére.