2016. július 26., kedd

Sertésborda savoyai módra.







Hozzávalók:



Elkészítése:
  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A burgonyát karikára vágjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk.
  4. A petrezselymet apróra vagdaljuk.A hagymához keverjük.
  5. A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
  6. A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük.Itatósra téve lecsepegtetjük róla az olajat.
  7. Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
  8. A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük.
  9. Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével.
  10. Ráöntjük a húslevest.
  11. Tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
  12. Középmeleg sütőben sütjük meg úgy, hogy a burgonya és a hús megpuhuljon, teteje pedig pirosra, ropogósra süljön.