2016. július 27., szerda

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával.


Egy kis válzozatosság a levesek mindíg akkor a legfinomabbak, ha azokat változatos zöldségfélékből állítunk össze. Így vagyok a gombákkal is. Az ízesítés sem mindegy, így most ezt a nagyon jóízű laskagombás változatot  készítettem el.Ezt a fajta gombát szinte egész évszakban meglehet vásárolni az üzletekben.


Hozzávalók:

25 dkg laskagomba
1 csomag zsenge  új sárgarépa
1 ek vágott petrezselyemzöld
1 tk tárkony frissen vágott
só,bors ízlés szerint
1 tk étkezési keményítő
1 l húsalaplé
2 dl tejföl
szerecsendió reszelve egy kk
3 dkg vaj

Elkészítése:


A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só, és bors társaságában.Ezután felöntjük a húslevessel, és a zöld fűszereket beleszórjuk.Felforraljuk, amíg a répa puhul, addig a laskagombát csíkokra vágjuk, és a vajon átsütjük. A tejfölt a keményítővel egy kevés forró levessel simára keverjük, a tűzről lehúzott levest ezzel dúsítjuk, sürítjük. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk az átsütött laskagombát a levesbe.Friss tárkonnyal még megszórjuk,és petrezselyemmel is.