Hozzávalók
- 25 dkg darált hús
- 5 dkg kockázott bacon
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- só, bors
- 5 dkg aprított, vagy őrölt natúr pisztácia
- 10 dkg aprított rókagomba
- kevés friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 1 ek színesbors
- A mártáshoz:
- 5 dl tészta főzőlé
- 1 db tojás+ 1-nek a sárgája
- 1/2 dl fehér bor
- 1 ek aprított bazsalikomlevél
- 2 ek parmezánsajt reszelve
Elkészítés
A tésztának feltesszük a vizet forralni. Ne tegyünk csak kevés sót a vízbe. A darálthúsba keverjük bele a tojást, vágott petrezselymet, aprított kakukkfüvet, sót, a rókagombát, és a fűszereket. A szalonnát kevés vajon lepirítjuka tört fokhagymával, és lehűtjük. Ezután mehet a húshoz a pisztáciával együtt.
Vajat hevítünk, és a gombócokat sütögessük forgatva a forró vajon. A tésztát időközben kifőzzük aldentére, majd amikor kész, akkor a főzőléből öntsünk a gombócokra. lesütjük, majd a bort ráöntjük, és méga főzőléből 1 merőkanállal. A tésztát is ráöntjük, és együtt forgatjuk. Bazsalikommal megszórjuk. A tojást, és a sárgáját beledobjuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük, és a sajttal megszórjuk.