Itt a neten találtam ezt a receptet,és kicsit átgondolva készítettem el.Nagyon puha,nagyon ízletes gyümölcsös pitesüti.
Hozzávalók
- Tészta
 - 30 dkg finomliszt
 - 15 dkg Rama vaj
 - 3 ek porcukor
 - 1 csomag sáfrányos sütőpor
 - 2 db tojássárgája
 - 1,5 ek 20 %-os tejföl
 - 1-2 csipet só
 - Pudingporos tojásos krém:
 - 3 db tojássárgája
 - 5 db tojásfehérje
 - 1 tasak vaníliás,vagy jelen esetben tejszínes pudingpor
 - 1 ek 20%-os tejföl
 - 4 ek kristálycukor
 - 13 db Blue Free szilva,vagy más fajta kemény nem túl érett
 - 1 tk őrölt fahéj
 - 5 evőkanál pirított zsemlemorzsa,vagy édes morzsa
 
Elkészítés
Vegyük a robotgép tálját elő,és mérjük bele a hozzávalókat.A lisztet, a cukrot, vaníliáscukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat kockázzuk bele.Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. 25x35 cm-es magasszélű tepsit vegyünk,és vajazzuk ki,liszttel szórjuk meg.Lisztezett deszkán a tésztát tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen.
Megböködjük egy villával az alját,és hűtőbe tesszük,míg a töltelék elkészül.Később,mikor a töltelék elkészült,meghintjük 2 evőkanál morzsával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja),megszórjuk a fele fahéjjal, kirakjuk a kimagozott, negyedelt szilvával (vágott felével felfelé), rászórjuk a maradék 3 evőkanál morzsát,majd a másik fele fahéjjal megszórjuk.









Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése