2021. október 25., hétfő

Pihe-puha szilvás pite



Itt a neten találtam ezt a receptet,és kicsit átgondolva készítettem el.Nagyon puha,nagyon ízletes gyümölcsös pitesüti.



 

Hozzávalók

 6 fő
  1. Tészta
  2. 30 dkg finomliszt
  3. 15 dkg Rama vaj
  4. 3 ek porcukor
  5. 1 csomag sáfrányos sütőpor
  6. 2 db tojássárgája
  7. 1,5 ek 20 %-os tejföl
  8. 1-2 csipet só
  9. Pudingporos tojásos krém:
  10. 3 db tojássárgája
  11. 5 db tojásfehérje
  12. 1 tasak vaníliás,vagy jelen esetben tejszínes pudingpor
  13. 1 ek 20%-os tejföl
  14. 4 ek kristálycukor
  15. 13 db Blue Free szilva,vagy más fajta kemény nem túl érett
  16. 1 tk őrölt fahéj
  17. 5 evőkanál pirított zsemlemorzsa,vagy édes morzsa

Elkészítés

  1. Vegyük a robotgép tálját elő,és mérjük bele a hozzávalókat.A lisztet, a cukrot, vaníliáscukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat kockázzuk bele.Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. 25x35 cm-es magasszélű tepsit vegyünk,és vajazzuk ki,liszttel szórjuk meg.Lisztezett deszkán a tésztát tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen.

    Pihe-puha szilvás pite recept lépés 1 fotoPihe-puha szilvás pite recept lépés 1 fotoPihe-puha szilvás pite recept lépés 1 foto
  2. Megböködjük egy villával az alját,és hűtőbe tesszük,míg a töltelék elkészül.Később,mikor a töltelék elkészült,meghintjük 2 evőkanál morzsával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja),megszórjuk a fele fahéjjal, kirakjuk a kimagozott, negyedelt szilvával (vágott felével felfelé), rászórjuk a maradék 3 evőkanál morzsát,majd a másik fele fahéjjal megszórjuk.

    Pihe-puha szilvás pite recept lépés 2 fotoPihe-puha szilvás pite recept lépés 2 fotoPihe-puha szilvás pite recept lépés 2 foto
  3. A tojásfehérjét, 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük,hozzákeverjük a tejfölt. A pudingpor ezután kerül bele, és végül a fehérjehabot óvatosan a pudingporos sárgájához keverjük.A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.

    Pihe-puha szilvás pite recept lépés 3 fotoPihe-puha szilvás pite recept lépés 3 foto
  4. 180 C-ra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük,alsó-felső sütés,félidőben takarjuk le alufóliával,nehogy megégjen a teteje a tésztának.Hagyjuk a sütőben még 5 percig miután elzártuk a sütőt.Akkor jó, ha szilárd a tetején a piskóta.

    Pihe-puha szilvás pite recept lépés 4 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése