J. Olivér adta az ötletet ehhez az ételhez. Olaszországban jártamkor Limónéban vásároltam egy kis üzletben Porcini ízesítésű tésztát és ezt felhasználva jött létre ez a finom tésztaétel.
Hozzávalók
- 25 dkg darált hús
 - 5 dkg kockázott bacon
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 5 dkg vaj
 - 1 db tojás
 - só, bors
 - 5 dkg aprított, vagy őrölt natúr pisztácia
 - 10 dkg aprított rókagomba
 - kevés friss kakukkfű
 - 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
 - 1 ek színesbors
 - A mártáshoz:
 - 5 dl tészta főzőlé
 - 1 db tojás+ 1-nek a sárgája
 - 1/2 dl fehér bor
 - 1 ek aprított bazsalikomlevél
 - 2 ek parmezánsajt reszelve
 
Elkészítés
A tésztának feltesszük a vizet forralni. Ne tegyünk csak kevés sót a vízbe. A darálthúsba keverjük bele a tojást, vágott petrezselymet, aprított kakukkfüvet, sót, a rókagombát, és a fűszereket. A szalonnát kevés vajon lepirítjuka tört fokhagymával, és lehűtjük. Ezután mehet a húshoz a pisztáciával együtt.
Vajat hevítünk, és a gombócokat sütögessük forgatva a forró vajon. A tésztát időközben kifőzzük aldentére, majd amikor kész, akkor a főzőléből öntsünk a gombócokra. lesütjük, majd a bort ráöntjük, és méga főzőléből 1 merőkanállal. A tésztát is ráöntjük, és együtt forgatjuk. Bazsalikommal megszórjuk. A tojást, és a sárgáját beledobjuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük, és a sajttal megszórjuk.










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése