2015. június 23., kedd

Spenótos olajfalevél tészta kacsazuza pörkölttel.Olive spinaci stufato di pasta ventriglio.


Hozzávalók:

2 személy részére:


50 dkg kacsazuza tisztítva

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek maggi szójaszószos ételízesítő



frissen őrölt bors

1 db enyhén csípős kosszarvú paprika

1 ek fűszerpaprika

1 ek mártássűrítő por

1 dl száraz fehérbor

1 ek friss majoranna

1 ek sürített paradicsom

1/2 csomag spenótos oliva levél formájú olasz tészta

Elkészítése:

Először a zuzát megmossuk,és megtisztítjuk,majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után,és olivaolajon pirítjuk a felaprított fokhagymával.Sózzuk, borsozzuk,majd a fűszerpaprikával megszórjuk,és rádobjuk a zuzát.Jól elkeverjük,és felöntjük a borral.A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt.kevés vizet öntünk még a zuzára hogy ellepje a lé,majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük.A levét besűrítjük mártásporral, friss majorannát szórjun rá és már tálalható is.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük,majd leszűrjük,és kevés olivát ráöntünk.A zuzaraguval tálaljuk.

Diétás reggeli.



Pancetta, és sárgadinnye fogpiszkálóval összetűzve. Akár öltözködés közben is bekaphatjuk,ha reggel rohannunk kell a munkába. Azomban ha ráérősek vagyunk akkor a Tv  előtt ülve  vacsorára is elnassolgathatjuk.Csodás párosítás!

Mediterrán húsgombócok.

Az olaszos módra készült gombóckák finom barna szaftban ízletes hétköznapi főétel.






Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
3 ek pankomorzsa 1 db fehérbuciból
1 kk só,és frissen őrölt feketebors,
1 tk petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 tk bazsalikom
5 dkg parmezánsajt
1 db tojás
1 ek liszt
3 ek vaj
1 ek olivaolaj
1 ek osztrigaszósz
2 dl húsalaplé
2 ek sürítőpor húsokhoz való

pár szem paprikával töltött olajbogyó
pároltrizs,és lila bazsalikomlevél

Elkészítése:

A húst tálba teszem,és a hozzávalókkal: tojással,sóval,borssal,petrezselyemmel,fokhagymával,parmezánnal,bazsalikommal együtt jól összedolgozom.A bucikat apróra tépkedem,és aprítógépbe pankomorzsát készítek belőle.Ezt is hozzákeverem a húshoz. Gombócokat formázok belőle vizes kézzel, és lisztbe forgatom a gombócokat.  Vajat hevítek egy serpenyőben 1 ek olivaolajjal. A gombócokat átpirítom rajta,majd felöntöm húsalaplével, és osztrigaszósszal ízesítem, amitől kellemes íze lessz.Ezután hagyom főni.Mielőtt tálalnám besűrítem a szószt,hogy kellemes állaga legyen.Sózom,és borsozom még,és kevés fokhagymaporral is utánaízesítek.Párolt rizzsel,és lila bazsalikomlevéllel tálalom.Az olajbogyót  felkarikázom, és a tálat is diszítem vele.