2015. június 23., kedd

Spenótos olajfalevél tészta kacsazuza pörkölttel.Olive spinaci stufato di pasta ventriglio.


Hozzávalók:

2 személy részére:


50 dkg kacsazuza tisztítva

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek maggi szójaszószos ételízesítő



frissen őrölt bors

1 db enyhén csípős kosszarvú paprika

1 ek fűszerpaprika

1 ek mártássűrítő por

1 dl száraz fehérbor

1 ek friss majoranna

1 ek sürített paradicsom

1/2 csomag spenótos oliva levél formájú olasz tészta

Elkészítése:

Először a zuzát megmossuk,és megtisztítjuk,majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után,és olivaolajon pirítjuk a felaprított fokhagymával.Sózzuk, borsozzuk,majd a fűszerpaprikával megszórjuk,és rádobjuk a zuzát.Jól elkeverjük,és felöntjük a borral.A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt.kevés vizet öntünk még a zuzára hogy ellepje a lé,majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük.A levét besűrítjük mártásporral, friss majorannát szórjun rá és már tálalható is.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük,majd leszűrjük,és kevés olivát ráöntünk.A zuzaraguval tálaljuk.