2015. június 23., kedd

Mediterrán húsgombócok.

Az olaszos módra készült gombóckák finom barna szaftban ízletes hétköznapi főétel.






Hozzávalók:

50 dkg darált marhahús
3 ek pankomorzsa 1 db fehérbuciból
1 kk só,és frissen őrölt feketebors,
1 tk petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 tk bazsalikom
5 dkg parmezánsajt
1 db tojás
1 ek liszt
3 ek vaj
1 ek olivaolaj
1 ek osztrigaszósz
2 dl húsalaplé
2 ek sürítőpor húsokhoz való

pár szem paprikával töltött olajbogyó
pároltrizs,és lila bazsalikomlevél

Elkészítése:

A húst tálba teszem,és a hozzávalókkal: tojással,sóval,borssal,petrezselyemmel,fokhagymával,parmezánnal,bazsalikommal együtt jól összedolgozom.A bucikat apróra tépkedem,és aprítógépbe pankomorzsát készítek belőle.Ezt is hozzákeverem a húshoz. Gombócokat formázok belőle vizes kézzel, és lisztbe forgatom a gombócokat.  Vajat hevítek egy serpenyőben 1 ek olivaolajjal. A gombócokat átpirítom rajta,majd felöntöm húsalaplével, és osztrigaszósszal ízesítem, amitől kellemes íze lessz.Ezután hagyom főni.Mielőtt tálalnám besűrítem a szószt,hogy kellemes állaga legyen.Sózom,és borsozom még,és kevés fokhagymaporral is utánaízesítek.Párolt rizzsel,és lila bazsalikomlevéllel tálalom.Az olajbogyót  felkarikázom, és a tálat is diszítem vele.