2015. november 5., csütörtök

Édesburgonya krémleves



Hozzávalók:


Elkészítése:


 A hagymát és a burgonyákat pucoljuk meg, majd a burgonyát aprítsuk kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vágjuk cikkekre.
Egy sütésálló serpenyőbe öntsünk  olajat . Tegyük rá a felkockázott burgonyát, a felcikkezett vöröshagymát a fokhagymagerezdekkel együtt.Sózzuk borsozzuk meg őket,tegyük rá az aprított zsályát majd kicsit forgassuk át benne az édesburgonyákat és a hagymát is.180 C-ra előmelegített sütőbe és 25-30 percen át süssük, míg megpirulnak szépen.Most tegyük át a hagymát és a burgonyákat egy lábasba, öntsd fel az alaplével és 5 percen át főzzük. Húzzuk le a tűzhelyről és botmixerrel törjük pépesre össze.Adjuk hozzá a joghurtot és újra forraljuk fel azzal is. Ízlés szerint még fűszerezzük  meg. Vajon pirított gombával,és sonkacsipsszel vágott petrezselyemmel kínáljuk.

Kócos kifli













Hozzávalók a
 tésztához:

50 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
pici só
6 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
12 dkg darált dió
6-8 dkg barna nádcukor
10 dkg olvasztott margarin
A szóráshoz:
1 teáskanál fahéjas nádcukor

Elkészítési módja:

A lisztből, a cukorból, az élesztőből, a tejből a sóval és a margarinnal kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kelés után kinyújtjuk 1-1,5 centi vastagságúra. A tésztából hosszú háromszögeket vágunk, egyik oldalát bekenjük  a margarinnal, utána a cukros dióval megszórjuk vastagon. Úgy csavarjuk fel, hogy a diós krém kívül legyen.
Aki szereti annak sütés után megszórjuk fahéjas nádcukorral.

Helyezés 3. Kiskegyed recepttár.

Az októberi,és novemberi Kiskegyed recepttár újságban megjelent 3-ik helyezést értem el a Mozart gombóc nevű deszertemmel.Ezeket a csodás  Sencor márkájú háztartási robotgépet,vízforralót,és digitális mérleget kaptam jutalmul.