Hozzávalók:
- 450 g édesburgonya (batáta)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 L alaplé - zöldség
- 150 ml görög joghurt
- só.
- feketebors (őrölt)
- 1 kk frissen aprított zsályalevél
- 1-2 barnacsiperke,és 3 db sonkaszelet
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A hagymát és a burgonyákat pucoljuk meg, majd a burgonyát aprítsuk kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vágjuk cikkekre.
Egy sütésálló serpenyőbe öntsünk olajat . Tegyük rá a felkockázott burgonyát, a felcikkezett vöröshagymát a fokhagymagerezdekkel együtt.Sózzuk borsozzuk meg őket,tegyük rá az aprított zsályát majd kicsit forgassuk át benne az édesburgonyákat és a hagymát is.180 C-ra előmelegített sütőbe és 25-30 percen át süssük, míg megpirulnak szépen.Most tegyük át a hagymát és a burgonyákat egy lábasba, öntsd fel az alaplével és 5 percen át főzzük. Húzzuk le a tűzhelyről és botmixerrel törjük pépesre össze.Adjuk hozzá a joghurtot és újra forraljuk fel azzal is. Ízlés szerint még fűszerezzük meg. Vajon pirított gombával,és sonkacsipsszel vágott petrezselyemmel kínáljuk.