2015. november 5., csütörtök

Kócos kifli













Hozzávalók a
 tésztához:

50 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
pici só
6 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
12 dkg darált dió
6-8 dkg barna nádcukor
10 dkg olvasztott margarin
A szóráshoz:
1 teáskanál fahéjas nádcukor

Elkészítési módja:

A lisztből, a cukorból, az élesztőből, a tejből a sóval és a margarinnal kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kelés után kinyújtjuk 1-1,5 centi vastagságúra. A tésztából hosszú háromszögeket vágunk, egyik oldalát bekenjük  a margarinnal, utána a cukros dióval megszórjuk vastagon. Úgy csavarjuk fel, hogy a diós krém kívül legyen.
Aki szereti annak sütés után megszórjuk fahéjas nádcukorral.